Blog

Je hebt altijd een keuze…

Vandaag zag ik oude foto’s voorbij komen…. En bedacht me hoe ongelofelijk fijn het allemaal is geweest en nog steeds is. Als klein meisje met Mn blonde krulletjes aan de veilige hand van mijn grote broer wist ik toch echt niet wat het leven mij ooit zou brengen. Ik was nieuwsgierig en wilde leuke dingen mee maken. Daar sta ik met onze traditie. Palmpasen stok met Mn moeder gemaakt voor de Palmpasen optocht. Hier in het oosten vh land. En veel lol gehad met Mn vriendinnetje tijdens het stappen…Toen wist ik niet dat ik 2 keer zou trouwen en ook weer scheiden…helaas. Mooie tijden maar ook heftige tijden gehad. Maar ik altijd vertrouwen gehad dat iets goed kwam. Ook al liep het eerst mis. Kom op! Gaan! Niet bij de pakken neerzetten!! Bijsturen en keuzes maken. Ik heb altijd geweten dat ik kinderen zou willen. Na een lange pittige weg is het ons gelukt. Iets waar we heel erg dankbaar voor zijn. Al zijn de nachten wel een stuk korter geworden. Maar de dagen gezelliger met Mn zoon. Nu ook na Mn 2e scheiding heb ik altijd vertrouwen gehouden…Waar ik heel erg trots op ben is dat het zo goed gaat tussen mij en de papa van mijn zoon. We appen en sturen elkaar foto’s van wat onze boef allemaal doet en mee maakt. Op school, bij zwemles…. We gunnen elkaar ook de mooie momenten met onze zoon. En ja we hebben zelfs Kerst samen gevierd!! Met cadeautjes en alles er op en er aan. Met zn 3tjes door 1 deur. Respect voor elkaar. Voor de weg die we nu ingeslagen zijn. Nou denk jij al, wat een perfect plaatje. Dan ga je toch weer met elkaar? Nee wij hebben allebei hele fijne partners getroffen en willen niet meer terug. We hebben ieders onze weg gevonden. Maar we gaan verder met wat er nu is. Samen maar toch apart. Hoe wij dat doen? Dat zou ik jullie graag willen vertellen. Je hebt altijd een keuze. Of je herkauwt alle lelijke dingen die er gebeurt zijn en blijft hier in hangen. Met als gevolg dat alles zwart wit blijft. Of je herpakt jezelf. Kijkt naar de mooie dingen die het leven je gegeven heeft en zorgt dat je wereld nog mooier wordt. Meer kleur krijgt. Jouw kind mag niet de dupe worden van jouw onzekerheden en strijd met je ex. Jouw kind staat daar buiten. Die heeft zijn papa en mama hard nodig. En heeft er niks aan als je je ex partner zwart maakt. Ooit heb je iets heel moois samen gehad. En daaruit is jullie kind ontstaan. Dat mag je nooit vergeten. Wil jij dit ook en heb jij hierbij hulp nodig dan kan ik wat voor jou betekenen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *